Van egy határidő, amely 2 hét múlva esedékes. A) ma kezded el, vagy B) megnézed azt az új Netflix sorozatot, és azt mondod magadnak, hogy majd holnap foglalkozol vele?

Hacsak nem tartozol az emberek rendkívül kis csoportjához, valószínűleg inkább a B lehetőséget választod. Azok, akik addig halogatnak, amíg már majdnem túl késő lesz, ettől bepánikolnak, majd végül cselekszenek.

Amikor valamit el kell intézi, akkor az idő szűkössége sürgetőleg hat ránk. Ezért működnek hatékonyan az e-mailekben elhelyezett visszaszámlálók is.

A korlátozott ideig elérhető akciós termékek megvásárlásától kezdve az eseményre való regisztrációig a visszaszámláló időzítők cselekvésre ösztönzik az olvasót.

Ebben a cikkben megmutatom, hogyan használhatod a visszaszámláló időzítőket az e-mailekben, hogy felcsigázd az olvasóidat, és rávedd őket az azonnali cselekvésre!

Hogyan néz ki a visszaszámláló MailerLite-ban?

Az e-mail visszaszámláló időzítő egy GIF-kép, amely visszaszámol egy bizonyos dátumig és időpontig. Ez egy ketyegő óra, amelyet bárhová beilleszthetsz a hírleveledbe, ezzel a sürgősség érzetét keltve.

A visszaszámlálás már nem csak a honlapodra való! Az e-mailes visszaszámlálók lényege, hogy a feliratkozókat rávegye az azonnali cselekvésre, mielőtt lemaradnának valamiről.

Például beállíthatsz egy GIF visszaszámláló az alábbi esetekben:

  • Termékbemutató tervezel
  • Egy különleges ajánlat vagy promóciós kód, amely hamarosan lejár
  • Egy közelgő esemény vagy webinárium hirdetése
  • Egy hamarosan véget érő nyereményjáték
  • Szezonális esemény kapcsán, például karácsony vagy anyák napja
  • Elhagyott kosárra emlékeztető e-mail
  • Személyre szabott születésnapi e-mail
  • Korlátozott példányszámú termék 

Miért van szükség visszaszámlálókra az e-mailekben?

A már bevezetőben is említett közeledő határidő elég kijózanító tud lenni. Nincs idő tovább halogatni a feladat elvégzését. 

Pontosan így működik az e-mailben elhelyezett számláló is: a sürgősség érzését teremti meg. És a marketingből jól ismert FOMO-ra épít (fear of missing out, azaz félelem attól, hogy lemaradunk valamiről). Arra készteti az olvasót, hogy minél előbb elköteleződjön az ajánlatod, rendezvényed iránt. Mert senki nem akar kimaradni.

Nézzünk egy példát arra, hogyan használhatod a visszaszámlálót az e-mail stratégiádban:

Képzeld el, hogy egy zenei eseményt szervezel… 🎸

 1. Elküldöd az első e-mailt: Bejelented a fellépőket, és beillesztesz egy visszaszámlálót.
 2. A feliratkozód (nevezzük őt Annának) megnyitja az e-mailt: Felcsillan a szeme, és nagyon izgatott lesz, hogy láthatja kedvenc előadóit fellépni. Bejelöli a dátumot a naptárában, és megkérdezi a barátait, hogy lenne-e kedvük elmenni velei.
 3. Egy héttel később: Anna összegyűjtötte a baráti társaságot, és megegyeznek, hogy “hamarosan megveszik a jegyeket”. (Spoiler következik – semmi sem történik!)
 4. Küldesz egy következő e-mailt: Anna meglátja a visszaszámlálót e-mailben, ez eszébe juttatja, hogy meg kell venni a jegyeket és beírja a csoportos csevegésbe, Két barátnak azonban elfogyott a pénze, és várniuk kell a következő fizetésnapig.
 5. Három héttel később: Még mindig semmi nem történt. Ez ellen tenni kell! Küldesz egy harmadik e-mailt egy újabb visszaszámlálós időzítővel. Ezúttal azt jelzed, hogy a jegyárak két nap múlva emelkednek.
 6. Anna cselekszik: Ír a többieknek. Mindenki pánikba esik, amikor meglátja a határidőt, és rájön, hogy sietnie kell. Még aznap este Anna megrendeli az összes jegyet.

Ha ez a forgatókönyv ismerősen hangzik neked is, az valószínűleg azért van, mert van valami közös benned és Annában: mindketten szeretitek halogatni a dolgokat, amíg igazán sürgős nem lesz, vagy a FOMO érzésetek el nem éri a csúcsot.

A hírlevelekben található dinamikus visszaszámlálók kihangsúlyozzák a sürgősséget, és vizuálisan mutatják is az e-mail feliratkozóknak, hogy mennyi idejük van még hátra a cselekvésig. Emellett segít az olvasóknak tervezni, cselekedni és izgatottan várni a jövőt!

Annak érdekében, hogy az e-mailekben tovább fokozd a sürgősség érzetét, használhatod a következőket is:

  • időérzékeny megfogalmazás, például “csak ma” vagy “már csak néhány nap van hátra”.
  • szűkszavú mondatok, például “csak korlátozott mennyiségben”.
  • Egyértelmű felhívás a cselekvésre (CTA), hogy az olvasók pontosan tudják, mit kell tenniük.
  • Sürgősséget sugalló tárgysor

Hogyan ágyazhatsz be visszaszámlálót az e-mailjeidbe?

Nem kell HTML-kód szakértőnek vagy design gurunak lenned – a visszaszámláló órák beágyazása az e-mail sablonodba nagyon egyszerű. A MailerLite programban a visszaszámláló blokkot a hírlevelébe húzhatod, és beállíthatod a végdátumot és az időpontot.

Rengeteg testreszabási lehetőség van, beleértve a háttérszínt és a visszaszámláló stílusát. A szofver a visszaszámlálás idejét a feladó időzónája alapján állítja be.

Most, hogy már ismered a technikai részleteket, térjünk át a gyakorlati részre.

Íme 11 módja annak, hogyan integrálhatsz egy visszaszámlálót a következő email sablonba.

11 példa az e-mail visszaszámláló hatékony használatára

1. Limitált példányszámú vagy új termék, szolgáltatás bejelentése

Ha valami új vagy exkluzív dologról van szó, jelentsd be azt ünnepélyes keretek között. A való életben ez egy bemutató partival is történhet, az e-mail világában ez egy szemet gyönyörködtető e-mail sablont jelent, amely bejelenti a megjelenést. A visszaszámláló óra jól láthatóvá teszi az embereknek, hogy mennyi nap van hátra az indulásig.

2. Utalvány beváltása

A kedvezményes kuponok felajánlása kiváló eszköz arra, hogy az embereket rávegye, hogy feliratkozzanak a listádra. Bár nem minden feliratkozó áll készen a rendelésre abban a pillanatban, amikor a kupon megérkezik a postaládájába.

Tedd a kedvezményes kupont csak korlátozott ideig elérhetővé, hogy motiváld az embereket az üzleted böngészésére. Egy személyre szabott e-mail visszaszámláló időzítő az olvasó egyéni lejárati dátumával nemcsak hasznos, hanem a konverziót is növeli.

3. Szezonális események

Fekete péntek, Cyber Monday, Anyák napja, karácsony – mindannyian szeretjük a jó leárazásokat! A nagyobb szezonális eseményekig visszaszámlálással csigázd fel a feliratkozókat azzal, hogy bepillantást engedsz nekik a várható ajánlatokba.

A visszaszámlálót alkalmazhatod a bejelentő e-mail kampányban, valamint közvetlenül az akció vége előtt is.

4. VIP vagy korai hozzáférés

Az e-mail marketing egyik előnye, hogy kampányaidat kizárólag az e-mail listádon szereplők kapják meg. Ajándékozd meg a feliratkozókat azzal, hogy korai hozzáférést biztosítasz nekik különleges ajánlatokhoz vagy villám akciókhoz. Így úgy érzik, mintha egy különleges közösség tagjai lennének.

5. Webinárium vagy élő közvetítés

A legtöbb esetben a webináriumra vagy élő közvetítésre feliratkozóknak csak egy százaléka vesz részt ténylegesen az esemményen. Ezért fontos, hogy emlékeztesd az embereket az online összejöveteledre.

A visszaszámlálás szuperül működik az online videóesemény e-mail sorozatokban. A legtöbb szervező 3 e-mailt küld – egy regisztrációt megerősítő e-mailt, egy emlékeztetőt néhány nappal az esemény előtt, és egy utolsó értesítést 1-3 órával az élő adás előtt.

6. Árváltozások

Ha tudod, hogy egy általad kívánt termék ára holnap emelkedik, akkor vársz, vagy még ma megveszed? Úgy tippelem, hogy már kezedben is van a hitelkártyád.

 7. A kiárusítás hamarosan véget ér

Valószínűleg márt te is kaptál hasonló leveket: “Siess, az akció hamarosan véget ér” Az üzletek okkal használják a visszaszámlálókat az ilyen levelekben őket. A számláló interaktívvá teszi az e-mailt, és arra csábítja az olvasót, hogy lecsapjon kedvenc darabjaira, mielőtt túl késő lenne

8. Elhagyott bevásárlókosár

Egy elhagyott kosár e-mail már önmagában is növeli a konverziót, de egy visszaszámláló időzítővel kétszer akkora hatása lesz.

Az e-kereskedelmi oldalak akkor küldenek ilyen típusú e-maileket, amikor a vásárló betesz egy terméket a kosarába, de a rendelés befejezése nélkül távozik. A kosárra emlékeztető e-mail küldésével sokkal nagyobb az esélye annak, hogy a vásárlók befejezik a rendelésüket.

Most képzeld el, hogy egy időzítőt is hozzáadsz. Ajánld fel az olvasónak, hogy átvállalod a szállítási költségeket, vagy adj kedvezményt, ha a vásárló egy korlátozott időn belül átalakítja a vásárlást. Mostantól az Ön e-mailje kétszeres erővel bír

9. Ingyenes ajándékok

Ingyen cuccok, valaki? Igen, kérem!

Ha ingyenes, hasznos ajándékokat adsz az olvasóknak, az ápolja a kapcsolatot. Ez az ajándék a letölthető útmutatóktól kezdve a kedvezményeken át a postán küldött vagy a boltban átvehető fizikai ajándékokig bármi lehet.

A visszaszámláló időzítő növelheti az átkattintási arányt, mivel az olvasóknak gyorsan kell cselekedniük, különben lemaradnak. Ráadásul az animált GIF-ek használata nagyon látványossá tudja tenni a leveledet.

10. Tanfolyam promóciója

Összeraktál egy tanfolyamot, de a beiratkozási folyamat kissé lassú? Egy automatizált e-mail sorozat segíthet népszerűsíteni a munkádat.

A tanfolyam e-mailben történő népszerűsítéséhez létrehozhatsz egy munkafolyamatot, amely az alábbi lépéseket tartalmazza:

 • A tanfolyam bejelentése
 • Korai regisztráció kedvezményes áron
 • Siess! Az árak hamarosan emelkedni fognak
 • Az árak a normál árra emelkedtek
 • Utolsó felhívás a beiratkozásra

11. Verseny, nyereménysorsolás

Versenyt szervezel? A visszaszámláló időzítő az az e-mail kiegészítő, amire szükséged van!

A számláló fokozza a FOMO érzését. Senki nem akar lemaradni egy fantasztikus nyereményről.

Mire vársz még? 3, 2, 1…

Az idő ketyeg! Összefoglalva a visszaszámláló e-mail időzítők azért hasznosak ,mert interaktívak, bevonják az olvasót, és sokkal világosabban kifejezik, mennyi idő van még hátra az időpontig. Az időzítők beépítése az e-mail sablonjába egyszerű, és pozitívan befolyásolhatja a konverziókat.

Szóval, mire vársz még?

forrás: mailerlite.com