Mindig van egy első…
Évértékelő bejegyzést se írtam még soha, ez lesz az első.
Kevesebbet és egyben sokkal többet is kaptam ettől az évtől. Hogy lehetséges ez? Tavaly ilyenkor nagyon büszke voltam magamra, mert egy pöpecül összerakott excelben megterveztem az egész évemet. Minden egyes hónapra bezsúfoltam valamit. Rengeteg  újdonságot akartam hozni. Érdekes most megnézni ezt a táblázatot, kb 20%-át teljesítettem.  Csalódás? Nem. Rengeteget tanultam magamról, és arról hogy valójában mit is szeretnék.
Tavaly ilyenkor a bevételem 90%-a a webshopomból érkezett. De az e-mail marketing, a MailerLite egyre erősebben dübörgött bennem, hogy én valójában csak ezzel akarok foglalkozni. (A webshopomat még mindig nem tudom elengedni, pedig 1 éve nem törődöm vele … nem megy még könnyen az elengedés…)
Szóval ha a terveimhez visszakanyarodunk, akkor igen, kevesebb dolog valósult meg.
De egyben sokkal több minden történt, olyanok amikről 1 éve ilyenkor még nem is álmodtam.

Ha csak a számokat nézzük:
Növekedtem? Igen. 11,69%– kal. 
Az online tanfolyamomnak 223-an szavaztak bizalmat.
26 egész napos tanácsadást tartottam.
Számtalan online, rapid tanácsadást tartottam.
6 VIP ügyfél akiknek kivitelezésben segítek hónapról hónapra.
Számos kooperáció, együttműködés.

Fontos események voltak az évben:

Január:
Szitár Laurától meghívást kaptam, és szerepeltem a podcast adásában, ahol az e-mail marketing volt a téma. Nagyon izgultam, ez volt az első ilyen szereplésem. A felvétel után még nagyon sokáig beszélgettünk, hasonlóan gondolkodunk a vállalkozásainkról és sok minden másról is. Örülök, hgy ismerhetem 🙂 Hallgasd vissza a beszélgetésünket ITT

Majd egy újbabb podcast vendégség következett, és egy nagyon jót beszélgettem Kovács Petivel, egy hatalmas élmény volt. Ajánlom neked is meghallgatásra, hogy jobban megismerj és a világomat. Itt már bátrabb voltam 🙂 Keresd Petit bátran, ha elakadsz a szövegírásban, főleg ha sales-el kapcsolatos, mert az pont az ő asztala, és brutál profi benne! Hallgasd vissza a beszélgetésünket ITT

Február:
Meghívott vendégként előadtam egy doTERRA közösségnek. Nagyon élveztem. Hiszem, hogy aki egy mlm rendszerben találja meg a boldogságát, ő is szuperül ki tudják használni az e-mail marketing előnyeit.

Március:
A vállalkozásom turbó fokozatra kapcsolt. Megismertem Esztert egy március végi konzultáción, aki azóta is tökéletesen kezeli a hirdetéseimet. A legnagyobb mumusomat vette le a vállamról, és a legnagyobb segítségem lett. Ha látod a hirdetéseimet, akkor az neki köszönhető 😉 A hónapok alatt jó barátom is lett, mindig nagyon várom a csacsogó világmegváltó megbeszéléseinket 🙂

Március +:

Ebben a hónapban elindult egy új kurzusom is, mégpedig a MailerLite + WooCommerce nevezetű.

Április:
Igazi mérföldkő. előrukkoltam az első tréningemmel. Ami majdnem olyan volt, mint egy webinár 😀 Kivéve azt az apróságot, hogy paráztam az élőtől (még mindig) és előre felvettem, de ezt a nézők (közel 400 fő) is tudta. Szuperül sikerült, életem első lépésről lépésre összapakolt kampánya is volt egyben.

Ebben a hónapban még elindult egy új programom is, az E-mail Empire Program

Május:
Kecskeméten adtam elő a Trendalelke Vállalkozónői Reggelin. Szuper élmény volt, nagyon jó ki csapat gyűlt össze. 
Ez volt az első előadásom nagyobb létszámű közönség előtt, főleg úgy hogy a részvevőkből 2 embert ismertem. Izgultam? Naná! De imádtam minden percét!

Szeptember:
Tartottam egy “titkos” workshopot. 2023. február első hetében érkezem egy újdonsággal, ezt alapoztuk meg 😉 De pszzzt! 😉
2023-s év első negyedében ez a “valami” fogja a fókuszt kapni. 
A workshopokat is nagyon szeretem, terveim szerint 2023-ban kettőt fogok tartani. Így előre tudok én is tervezni.

Október:
Szitár Laura
meghívott előadónak a WEBBmethod Online Konferenciájára. Az én előadásom címe ez volt: Online tanfolyamok értékesítése social média nélkül? Lehetséges?

… és nem csak hogy lehetséges, én idén 2 megcsináltam egy nagy kampányt social media posztok, hirdetések nélkül…. és nagyot szóltak. Nem mondom, hogy így kell ezt csinálni, mert hiszem, hogy aposztok, hirdetések még jobban meg tudják támogatni a kampányt.

November:
Az év legnagyobb változása. Re-branding. Elbúcsúztam a régi márkanevemtől, az ML Akadémiától, és innentől mindent a saját nevem alatt mutatok meg. 2023-tól marad a fókusz az e-mail marketingen, MailerLite-on, de lesznek egyéb programjaim is, amik nem feltétlenül férnek be a MailerLite esernyője alá.

November +:
Berkes-Bognár Niki csoda tervezőjében a My Content Book-ban “bónusz lettem” 🙂 Minden tulajdonos megkapja az ajándék tréningemet. Az előadásból megtudod, hogy mi is pontosan az e-mail marketing és hogy miért van rá akkora szükséged, valamint leromboljuk a hírlevelezéssel kapcsolatos tévhiteket!

Tanulás:

Idén nem csak tanítottam, de én magam is tanultam.
5 szuper külföldi képzésen vettem részt.
Sokat tanultam, nyertem erőt a nehezebb napokon (háború, Kata változás…stb) a két előfizetéses csoporttól és vezetőjüktől, Orsitól, Zsolya Communication és Wolf Gáboréktól. Ez az a két előfizetés, ami biztos, hogy 2023-ban is marad 🙂

Tanulság:

NE akarjak minden hónapban megvalósítani valami hiperszuper dolgot, amire normális esetben fél év kellene. 
2023-ban csupán 2 nagy dolog lesz. Februárban és szeptember végén. A többi időben többet tervezek kommunikálni, élőzni, videózni, posztolni…
Fáj, hogy van olyan álmom ami csak 2024-ben fog megvalósulni, de nálam bebizonyosodott, hogy a kevesebb … több…
Kevesebb dolgogra helyezni a fókuszt, de azt ügyesebben 😉

Kívánom, hogy sikerekben, egészségben sok nevetésben gazdag 2023-as éved legyen 😉