A képek többet érnek ezer szónál – és nagyon hatékonyak abban is, hogy rávegyék a feliratkozóidat a cselekvésre.

Képzeld el, hogy repülőjegyeket árulsz Hawaiira. Persze, beszélned kell a menetrendről és az árról is… de az embereket a gyönyörű naplementék és homokos strandok képeivel fogod meggyőzni. Ezek az e-mailbe ágyazott képek felvillanyozzák az embereket és kedvet csinálnak ahhoz, hogy azonnal bepakoljanak a bőröndjükbe és elinduljanak a tengerpartra.

Az emberi agy 60 000-szer gyorsabban dolgozza fel a képeket, mint a szöveget, és az agyba továbbított információk 90%-a vizuális tartalom. A jó hírlevél-képek támogatják az üzenetedet, és érzelmeket váltanak ki, vagy arra ösztönzik az olvasókat, hogy tegyenek meg valamit, így a képek az e-mail marketingstratégiád fontos részét képezik.

Mutatok 10 különböző módot arra, hogy a beágyazott képek hogyan járulhatnak hozzá ahhoz, hogy leveleid jobban teljesítsenek, valamint valós példákat is mutatok olyan vállalatoktól és marketingesektől, akik ezt jól csinálják.

1. Használj képeket a termék/szolgáltatás illusztrálására

Elmagyarázhatod nagyon részletesen, hogy hogyan működik a terméked vagy a szolgáltatásod, vagy egyszerűen csak bemutathatod egyetlen beágyazott képpel (vagy, ha a terméked összetettebb, egy GIF-fel). Sok helyzetben egy kép egyértelműbbé és könnyebben érthetővé teszi az üzenetedet. Különösen a mai, mémekkel teli világban. Állandó rohanásban vagyunk, így az agyunk arra van kiképezve, hogy nagyon gyorsan feldolgozza a kapott információt. Tehát az olvasónak az e-mailben elhelyezett képből azonnal meg kell értenie a megfelelő összefüggéseket ahhoz, hogy elérd a célodat.

A Manta Sleep képes hírlevelében az olvasó azonnal látja, hogy néz ki az új alvómaszk-kínálatuk (a maszkra bárhová felragasztható vicces matricákkal).

2. Használj képeket a jó hírek megosztására

Elindult az új honlapod? Új kollekciót tervezel? Elérted a 100 ezer követőt a közösségi média profilodon? Vagy a céged 10 éve van a piacon?

Ünnepeld meg sikereidet képekkel. Különleges alkalmakkor akár ünnepi elemekkel, például csillogó részletekkel vagy lufikkal is díszítheted képeidet. Vagy pedig használj egy mutatós GIF-et, hogy megmutasd az izgatottságodat. Használhatsz bármit, amivel legjobban kifejezheted az érzéseidet.

Az alábbi e-mail designban a MarkUp egy gyönyörűen illusztrált képernyőfotóval jelenti be új funkcióját.

3. Használj képeket, hogy kitűnj és felismerhetővé válj

Ha olyasmit árulsz, amire büszke vagy: mutasd meg! A legjobb módja annak, hogy a feliratkozókat a termékeid felfedezésére ösztönözd, ha megmutatod nekik, milyen csodálatos termékeket kínálsz.

Az alábbi hírlevél-koncepcióban a MeUndies e-kereskedelmi vállalkozás egy figyelemfelkeltő GIF-ben mutatja be termékeit. Ez azonnali beekintést ad az embereknek, hogy mi az akciós termék – ez pedig arra ösztönzi őket, hogy rákattintsanak a CTA (Call-to-Action) gombra. A szórakoztató matricák, betűtípusok és illusztrációk kiemelik a márka arculatát és üzenetét, ezzel pedig méginkább kiemelik őket a tömegből!

4. Használj képeket a megfelelő hangulat megteremtéséhez

Az e-mail marketing képek rendívül alkalmasak a hangulat megteremtésére, mint az alábbi példa a VSCO-tól. Ezzel a nagy felbontású képpel jelentik be az új infravörös szűrő sorozatukat, ami megadja a hangulatot, és megmutatja a felhasználóknak, hogy hogyan alakíthatják át a saját fotóikat. 

5. Használd a képeket szezonális és ünnepi célokra

Karácsony?  Nyaralás? Halloween? Az évszakok és az ünnepek kiváló alkalmat adnak arra, hogy képeket illessz be az e-mailjeidbe.

Egy jól időzített, szezonális e-mail visszhangra talál a feliratkozók körében, és ezzel együtt növeli az elkötelezettséget.

A Pulp&Press azzal ünnepli a Valentin-napot, hogy hírlevelét romantikus hangulatúvá teszi, és a képen szív alakba rendezve mutatja be a termékeit. ❤️

6. Használj képeket az olvasókkal való kapcsolattartáshoz

A következő esemény vagy verseny alkalmával adj a hírleveledhez egy olyan képet, ami elmagyarázza a szabályokat, ahelyett, hogy szövegesen felsorolnád őket. Ez egy újszerű megoldás, és olyasmi, ami megragadja az olvasó tekintetét.

A tarte sminkmárka arra ösztönzi az olvasóit, hogy csatlakozzanak bőrápolási kihívásukhoz. A kiváló minőségű képek bevonzzák az olvasót, és pontosan megmutatják, milyen lépéseket várnak el a feliratkozótól.

7. Használj képeket, amelyek az olvasóid érzékeire hatnak

Idézetek az e-mail képeken? Első hallásra talán furcsa, de hidd el ez egy igazán nyerő kombináció! Különösen, ha ezeket meg lehet osztani a közösségi platformokon #motivációhétfő.

A beágyazott képeken lévő szöveggel az olvasók érzékeire hatsz.

A Winc okos főcímét egy ünnepi képpel kombinálja, ami remek fejlécként szolgál az e-mailjük üzenetéhez.

8. Használj képeket az üzeneted támogatására

A rajzok és kis karikatúrák egy másik jó módja annak, hogy könnyen átadhasd az üzenetedet. Ha belegondolsz, a gyerekek is így kezdik el megtanulni a dolgokat. 

Az alábbi példában a Think Clearly kézzel írt jegyzeteket és firkákat ágyaz be, hogy átadja üzenetét. Ez sokkal magávalragadóbb, mint a gépelt szöveg használata. A feliratkozók kellemesen meg fognak lepődni, ha ilyen képeket látnak egy hírlevélben.

9. Használj képeket a személyes kapcsolat erősítésére

Mutathatsz képet  a csapatodról, ügyfeleidről vagy bármely más, a vállalkozásoddal kapcsolatban álló személyről, ezzel növelve a személyes kapcsolatot az olvasóiddal. A Paperchase üdvözlő e-mailjében megoszt néhány előtte/utána fotót a cég kirakatáról, bemutatva, hogyan fejlődött a márkájuk az évek során. Ez kellemesen személyes jelleget kölcsönöz, és a feliratkozók jobban kötődnek a történetükhöz.

10. Használj képeket kérdések feltevésére

Fontos kérdést szeretnél feltenni, és szükséged van rá, hogy kiemelkedjen az e-mail szöveged többi részéből? Ha a kérdést nagyobb betűtípussal, egy háttérben lévő képre helyezed, a kérdésed nem marad észrevétlen.

Ezt a stratégiát párosíthatod egy kérdőívvel a hírleveledben. Ha a MailerLite-ot használod, könnyen hozzáadhatsz egy felmérést az e-mailedhez, és választ kaphatsz a kérdéseidre anélkül, hogy a feliratkozónak el kellene hagynia az e-mailt. A statisztikában pontosan látni fogod, hogy a feliratkozók milyen válaszokat adtak (és a válaszokat közvetlenül a Mailerlite-ban is elemezheted).

További inspiráció a MailerLite-tól: képek iparáganként csoportosítva

A MailerLite applikáción belüli hírlevélsablon-gyűjteménye folyamatosan frissül újabb és újabb inspirációkkal. Ha már van MailerLite fiókod, lépj be, és ismerd meg azokat a profin megtervezett lehetőségeket, amik rendelkezésre állnak a hírleveleid elkészítéséhez. Nézelődj az iparágspecifikus sablonok között: e-kereskedelem, események, egészség és wellness és még sok más kategória.

7 jól bevált gyakorlat képek használatához a hírlevelekben

1. Mindig adj hozzá Alt szöveget a képekhez

A legjobb hírlevél-képek mindig tartalmaznak Alt (vagyis Alternatív) szöveget. Ez a szöveg elmagyarázza az olvasóknak, hogy miről szól a kép. Használhatsz leíró Alt szöveget, vagy lehetsz ennél kreatívabb, és használhatod ezt a szövegrészt CTA-ként.

2. Használd a képméretre vonatkozó legjobb gyakorlatokat

Az e-mail kliensek korlátozzák az egyes e-mail sablonok szélességét, mégpedig 600 pixelre. Ezért a legjobb, ha a képet az e-mailhez igazítod, és ragaszkodsz a 600 pixeles maximális szélességhez. Ha Retina és más nagy sűrűségű kijelzőkre szeretnéd optimalizálni, akkor figyelj a MailerLite képméretre vonatkozó ajánlásaira.

Tartsd az egyes képek méretét 1 MB alatt, de törekedj a lehető legalacsonyabbra (100 KB vagy annál kevesebb). Ha .png vagy .jpg fájlod van, a képméretet egy online eszközzel, például a tinypng.com segítségével csökkentheted. A minőségromlás gyakran észrevehetetlen. Ez biztosítja, hogy ne foglalj sokat az olvasó adatforgalmából.

Figyelj arra, hogy a hírlevél képe ne legyen túl hosszú (végül is ez nem egy weboldal). Ellenkező esetben automatikusan kisebb lesz, amikor a felhasználók tableten vagy mobilon nézik az e-mailt. Ha a magassága hosszú, és a képet lekicsinyíted, azzal megkockáztatod, hogy a képeid már nem lesznek olvashatóak.

3. A mobil nézetre gondolj elsőként

Manapság az emberek többsége mobilon olvassa az e-mailjeit. Ezért érdemes először ehhez az eszközhöz választani a képeket. Ha a képeid könnyen olvashatóak és láthatóak mobilon, biztos lehetsz benne, hogy asztali gépen is jól fognak kinézni. Az egyik gyakorlat például az, hogy a képeken a betűtípusokat elég nagyra kell méretezni, hogy mobil képernyőre lekicsinyítve is olvashatóak legyenek.

4. Tarts megfelelő egyensúlyt a képek és a szöveg között

Bármennyire is szeretjük képekkel feldobni az e-mailünket, nem szabad, hogy az egész e-mailt elfoglalják. Ügyelj arra, hogy a szöveg és a képek között megfelelő egyensúly legyen. Egy jó ökölszabály, hogy a kép-szöveg arány az e-mailben: ⅓-1 rész kép, és 2 rész szöveg.

Ez nem csak az olvasó számára kellemesebb, de az egyensúly miatt a hírleveled is professzionálisabbnak tűnik.

💡 Megjegyzés a csak képeket tartalmazó hírlevelekről

Ne feledd, fontos, hogy ne legyenek csak képeket tartalmazó hírleveleid. Mondom is, miért:

Nehéz megtalálni a postaládában: Mi van, ha a feliratkozód később meg akarja keresni az e-mailedet? Nem lesznek kulcsszavak, amik segítenének nekik megtalálni, így a hírleveled elveszik.
A képeket egyes e-mail szolgáltatók automatikusan blokkolják: Ez azt jelenti, hogy ha csak képeket tartalmazó hírlevelet küldesz, a feliratkozóidat csak egy üres e-mail fogja fogadni.
Nincs elérhető előnézeti szöveg: Így a feliratkozók nem kapnak egy kis ízelítőt arról, hogy miről szól az e-mailed, hacsak nem adsz hozzá szöveget az előfejléchez.

5. Használj egy online képszerkesztőt, ha nem vagy biztos a grafikai képességeidben

Ne aggódj, ha a grafikai képességeid nem érik el a profik szintjét. Manapság mindenki lehet tervező, grafikus (vagy legalábbis addig színlelheti, amíg nem sikerül) egy online képszerkesztő használatával. Ha MailerLite-ügyfél vagy, használd a MailerLite-fiókodba beépített képszerkesztőt.

A MailerLite képszerkesztőjén kívül kipróbálhatsz olyan felületeket is, mint a Canva és a Mega Creator. A Canva-felhasználók hozzáférhetnek a MailerLite integrációjához, így a Canva-szerkesztőből közvetlenül a MailerLite-ba exportálhatnak képeket. Csak válaszd a MailerLite opciót a tervezőeszköz megosztás menüjéből, és kövesd a lépéseket.

Ebben a cikkben részletesen elmagyarázom, hogy működik a MailerLite Canva integrációja.

6. A CTA szövegét egy gombra helyezd, ne a képre

A CTA-k az e-mail legfontosabb részei, mert cselekvésre ösztönzik az olvasót. Ha azonban a kép nem töltődik be, az emberek nem látják a CTA-t, és nem tudják megtenni, amit szeretnél, hogy megtegyenek. Ezt úgy kerülheted el, hogy a CTA-t nem képként, hanem gombként helyezed be.

7. Vigyázz az olyan képekkel, amik stock fotónak tűnnek

Az e-mailben használt képeknek ki kell egészíteniük a szöveget. Bár a legjobb, ha eredeti képeket használsz, a stock fotók segíthetnek illusztrálni a mondanivalódat, ha nincs kéznél semmilyen más fotó. Csak arra ügyelj, hogy jó minőségű képeket válassz, majd használd a MailerLite képszerkesztőt, hogy még jobban testre szabd őket, hogy illeszkedjenek a márkád e-mailjeihez.

Egy utolsó megjegyzés a képek e-mailben való használatáról

Az e-mailbe ágyazott képek átadják az üzenetet, növelik az e-mail elkötelezettséget és cselekvésre ösztönöznek.

Ne feledd – ne csak azért adj hozzá képet a hírleveledhez, hogy legyen benne egy kép. Győződj meg róla, hogy a kép releváns, kiemelkedik a hírlevél többi részéből, és segít elérni a célodat.

 

forrás: mailerlite.com