Hallottad már a mondást: “Az első benyomásnak nincs második esélye”? Nos, ez nem is lehetne igazabb, az üdvözlő e-mailek esetében.

Az üdvözlő e-mailek az első lépés a feliratkozókkal való tartós kapcsolat kiépítésében. Tehát terítsd ki a vörös szőnyeget, és gondoskodj arról, hogy új feliratkozóid otthon érezzék magukat az e-mail listádon!

Ebben a bejegyzésben megmutatom az üdvözlő e-mailek legjobb gyakorlatait, amelyek tartós első benyomást keltenek.

Eközben elmagyarázom, hogy miért nyűgözik le az új feliratkozókat, és mutatok néhány üdvözlő e-mail példát és üdvözlő e-mail tárgysorokat, amelyek inspirálni fogják a saját üdvözlő e-mail sablonjaidat.

Vágjunk bele!

Mik azok az üdvözlő e-mailek?

Az üdvözlő e-mail az első e-mail, amelyet az új feliratkozóknak, ügyfeleknek vagy felhasználóknak küldünk. Ez a te lehetőséged arra, hogy többet tudass velük magadról, a vállalkozásodról és arról, hogy mire számíthatnak a feliratkozás után. Az üdvözlő e-mailek általában automatizált e-mailek, így amint a feliratkozó feliratkozik, máris elkezdheted a velük való kapcsolat kialakítását.

Miért fontosak az üdvözlő e-mailek

Az üdvözlő e-mailek átlagosan 4x nagyobb megnyitási arányt és 5x nagyobb kattintási arányt érnek el, mint a hagyományos marketing e-mailek. Amikor valaki feliratkozik a hírlevelére, elvárja, hogy azonnal üdvözlő hírlevelet kapjon.

Ezek a levelek bizalmat építenek közted és a feliratkozód között, ami megalapozza a hosszú távú kapcsolatot és növeli az ügyfélmegtartást.

20 legjobb üdvözlő e-mail példa 

1. Építs kapcsolatot a személyre szabással

Az üdvözlő e-mailekben történő személyre szabás jelentős hatással lehet az e-mail marketingkampányok sikerére. A címzett nevének, tartózkodási helyének vagy más releváns információknak a felhasználásával vonzóbb és emlékezetesebb élményt teremthetsz. Ez segíthet erősebb kapcsolatot kiépíteni a márka és a feliratkozó között.

👍 Mit csinált jól a fenti példa?
A Beam, névvel üdvözli az új feliratkozókat, emberi kapcsolatot teremt, és a feliratkozók különlegesnek érzik magukat, nem pedig úgy, mintha csak egy újabb számok lennének.
Az üdvözlő e-mail egyszerű, egyértelmű CTA-val.

👉 Tipp: A személyre szabáshoz több információt gyűjthetsz, ha egyéni mezőket adsz a feliratkozási űrlapokhoz, vagy több üdvözlő sorozatot is létrehozhatsz az alapján, hogy a feliratkozó melyik oldalon iratkozott fel. 

2. Teremtsd meg az elvárásokat a hírleveleiddel szemben

Ha a hírlevelek nem tartják be az ígéreteket (azaz nem nyújtanak értékes tartalmat), a feliratkozó úgy érzi, hogy becsapták, és valószínűleg azonnal leiratkozik.

👍 Mit csinált jól a fenti példa?
Az 1000 Email Ideas hírlevél archívumot tartalmaz az üdvözlő e-mailben.
Az új ügyfelek megismerik, hogy mire számíthatnak a jövőbeli hírleveleiktől.

👉 Tipp: Az üdvözlő e-mailed olyan, mint egy első randi. Ez az esélyed arra, hogy bizalmat építs. Ha már az első interakció során kialakítod, hogyan fog alakulni ez a kapcsolat, új feliratkozóid sokkal fogékonyabbak lesznek a jövőbeli e-mailjeidre. Ez nagyobb elkötelezettséget és kevesebb spam panaszt eredményez.

3. Legyen rövid és kedves

Senki sem akar regényhosszú üzenetet olvasni, amikor még csak most ismerkedik veled. Egy rövid és barátságos üdvözlés sokkal valószínűbb, hogy pozitív benyomást hagy maga után. Ahogy mondani szokták: “A rövidség révén lelke minden” – hacsak nem a kvantummechanikát próbálod elmagyarázni, ebben az esetben sok szerencsét!

👍 Mit csinált jól a fenti példa?
A Blinkist minimalista üdvözlő e-mailje a legszükségesebbekre szorítkozik: Helló, itt van, hogy mire számíthatsz a feliratkozásoddal, itt van, hogyan kezelheted az előfizetésedet.
A CTA visszatereli az olvasókat a weboldalra, ahol nagyobb valószínűséggel konvertálnak.

👉 Tipp: Bár az ökölszabály szerint az üdvözlő e-mailt 100 szó körül kell tartani, valószínűleg megúszhatod 200 szóval is, ha a szöveget képekkel és ajánlatokkal taglalod.

4. Mutassuk be a közösségi média csatornáinkat

👍 Mit csinált jól a fenti példa?
A CB2 elmagyarázza, mit kapnak az új tagok a hírleveleikből
A CTA arra összpontosít, hogy új ügyfeleik a közösségi média oldalaikat is megismerje.

👉 Tipp: Ahelyett, hogy a kemény eladással kezdenéd, mélyítsd el a kapcsolatot azzal, hogy meghívod az új feliratkozókat a közösségi médiában való kapcsolatfelvételre. Így megismerhetik márkád egy másik oldalát, és többet tudhatnak meg az értékeidről.

Az e-mail feliratkozók közösségének ápolása és az e-mail listád növelése egy olyan folyamat, amelyhez több csatornára van szükség. Az e-mail marketing és a közösségi bizonyítás erőteljes szinergiája segít az erősebb kapcsolatok kiépítésében!

5. Használj videót, ha sok mondanivalód van.

👍  Mit csinált jól a fenti példa?

Ahelyett, hogy egy hosszú üdvözlő levelet készítettek volna, amelyben elmagyarázzák az értékeiket, inkább egy linket adtak egy videóhoz, amely mindent tartalmaz, amit el akarnak mondani.

6. Az élményt és ne a terméket add el

👍  Mit csinált jól a fenti példa?
A King Arthur Flour örömmel üdvözöl a közösségében, mint péktársat.
Egyetlen zacskó liszt sincs a láthatáron! Ehelyett a nyers érzelmeket és az elégedettséget árulják, amit a semmiből való alkotás okoz.

👉 Tipp: Nem kell mindig kiemelten szerepeltetned a termékedet az üdvözlő e-mailben. Néha jobb, ha a terméked vagy szolgáltatásod használatának előnyeire vagy élményére összpontosítasz. Így az új feliratkozók kíváncsiak lehetnek arra, hogy összekössék a szálakat, és kipróbálják maguk is.

7. Tedd interaktívvá az e-maileket

👍  Mit csinált jól a fenti példa?
A Peloton első e-mailje azonnal felhívja a figyelmet az oktatóik fotóival.
Egy kvíz kitöltésére kérnek, hogy megtaláld a tökéletes edződet – és máris pedálozhatsz!

👉 Tipp: A MailerLite-ban a felmérés vagy kvíz blokk segítségével interaktív felmérést vagy kvízt ágyazhatsz be közvetlenül a hírleveledbe.

8. A sürgősség érzetét keltsd

👍  Mit csinált jól a fenti példa?
A Glassdoor a lényegre tör, és egyértelmű, megvalósítható lépéseket mutat be az álláskeresés megkönnyítése érdekében.
A 3 lépéses folyamatuk egy egyértelmű CTA gombra vezeti a tekintetet.

👉 Tipp: Amikor valaki feliratkozik egy e-mail listára, elvárja, hogy azonnal kapjon egy üdvözlő e-mailt. Valójában a valós idejű üdvözlő e-maileknek lényegesen magasabb a megnyitási, kattintási és tranzakciós aránya, mint a tömeges üdvözlő e-maileknek.

Az egyetlen módja annak, hogy új feliratkozóidnak valós időben küldd el az üdvözlő e-mailt, ha létrehozol egy automatizált e-mail szekvenciát. Bár technikainak hangzik, az e-mailek automatizálása a MailerLite segítségével szuper egyszerű.

9. Márkaidentitás hozzáadása

👍  Mit csinált jól a fenti példa?
Super Mario teszi ezt az üdvözlő e-mail hírlevelet azonnal felismerhetővé!
A csomagban található juttatások minden Nintendo rajongó szívét megmelengetik.
A Nintendo a színek, az ikonok és a hangszín használata egyedi márkájukat közvetíti.

👉 Tipp: Új feliratkozóid naponta több tucat e-mailt kapnak. Ha már az első e-mailben kialakítasz egy egyedi megjelenést, a feliratkozóid pontosan tudni fogják, hogy mit keressenek a következő e-mailekben.

10. Mutasd meg egyediséged az e-mail marketing üzeneteidben

👍  Mit csinált jól a fenti példa?
PrettyLitteThing levelével azonnal úgy érzed, hogy legjobb barátnők lettetek. 
Tökéletesen eltalálják az üzenetet azzal, hogy a célközönségüknek tetsző módon beszélnek.

👉 Tipp: Használj olyan színeket, képeket és szavakat az üdvözlő e-mail dizájnjában, amelyekkel a célközönséged azonnal azonosulni tud.

11. Adj hozzá egy e-kereskedelmi felületet az üdvözlő e-mailekhez

👍  Mit csinált jól a fenti példa?
Hozzátok a pina coladát! 🍹 Sok minden történik ebben a sűrű Ripples hírlevélben, de a világos nyári színek szépen összefoglalják az egészet.
Az üdvözlő e-mailjük tetején található menü zökkenőmentesen összeköt az online áruházuk oldalával.

12. Ajánlj üdvözlő kedvezményt

Az új e-mail feliratkozóknak nyújtott kedvezmény okos módja annak, hogy ösztönözzük őket az első vásárlásra. Azzal, hogy kedvezményes kódot adsz az üdvözlő e-mailben, megmutatod, hogy nagyra értékeled a márkád iránti érdeklődésüket, és adsz nekik egy extra lökést, hogy megnyomják a “Vásárlás most” gombot.

👍  Mit csinált jól a fenti példa?
Különleges ajánlataik és kedvezményes kódjaik révén kiváltságosnak érezheti magát, hogy az e-mail listájuk tagja lehet (és extra ösztönzést adnak arra, hogy a következő rendelésénél megnyomja a “Vásároljon most” gombot).
A CTA közvetlenül a kedvezménykód után arra csábítja az olvasókat, hogy azonnal használják fel a kedvezménykódot.

13. Adj az e-maileknek önálló személyiséget

👍  Mit csinált jól a fenti példa?
A Lovely Notes az alapítóktól származó szívből jövő üzenettel kezdődik.
Az új felhasználókat emlékeztetik arra, hogy mire iratkoztak fel azáltal, hogy a terméket ügyesen beépítik a belépési e-mailbe.
A szeszélyes üdvözlő e-mail dizájn külön személyiséget kölcsönöz ennek a hatékony üdvözlő e-mailnek.

14. Ajánlj választási lehetőségeket az üdvözlő e-mailben

👍  Mit csinált jól a fenti példa?
A Groove egyszerű szöveges e-mail formátumot használ, és az üzenet olyan, mintha csak Neked írták volna.
Az új felhasználóknak lehetőségük van arra, hogy kiválasszák, milyen típusú e-mail tartalmak érdeklik őket az e-mail sorozathoz.

15. Használj “megfelelő” humort az e-mail marketing stratégiádban

👍  Mit csinált jól a fenti példa?
A Videofruit egy egyszerű szöveges e-mailt küld, amely könnyen lehetne egy jó barátunktól is.
Ez egy megerősítő e-mailként is szolgál valamilyen korábbi opt-inhez.
Bryan egy vicces GIF-fel írja alá, hogy bemutassa a cég furcsa személyiségét.

👉 Tipp: A humor váratlan taktika. Ha jól csinálod, mosolyt csal az olvasóid arcára!

16. Írj inspiráló tárgysorokat

👍  Mit csinált jól a fenti példa?
A Memberful egy célzott és egyszerű tárgysorral kerül a postaládádba.
Az e-mail segítőkész hangvétele és hangja közvetlenül hozzád szól.
Alázatosak és még arra is felkészültek, hogy más megoldást javasoljanak az igényeidre!

👉 Tipp: Az emojik szabályozott elszórásával megtörheted az üdvözlő e-mail egyhangúságát.

17. Légy mindig pozitív (kerüld a negatív megfogalmazásokat)

👍  Mit csinált jól a fenti példa?
A TradeGecko már a kezdetektől fogva pozitívan indul
Az új felhasználókat száraz szellemességgel és humorral vezetik végig a beilleszkedési folyamaton.

👉 Tipp: Egyetlen szín következetes használata az üdvözlő e-mailben megerősíti a márka arculatát.

18. Mutasd be, hogyan működik a terméked

👍  Mit csinált jól a fenti példa?
A Zapier hasznos tartalommarketinget használ az új feliratkozók üdvözlő e-mailben történő eligazítására.
Üdvözlő e-mail sorozatuk tartalmaz egy bemutatót a marketingautomatizálási platformjukról, a kezdéshez szükséges lépésekkel.
Az e-mail konverziós arányát azzal maximalizálják, hogy a végére ügyesen beillesztenek egy finom CTA-t.

👉 Tipp: Ahol csak lehetséges, használd a termékedet az üdvözlő e-mail küldéséhez, és ezzel azonnal nagy hitelességet szerzel.

19. Az olvasók ösztönzése konkrét cselekvésre

Az üdvözlő e-mailekben a feliratkozók cselekvésre való ösztönzése egy egyértelmű CTA (call-to-action) felhívással kulcsfontosságú az elköteleződés és a konverzió ösztönzésében. Akár azt szeretnéd, hogy a feliratkozók megnézzék termékeidet vagy szolgáltatásaidat, kövessenek téged a közösségi médiában, vagy iratkozzanak fel online tanfolyamodra, egy jól megtervezett CTA-val irányíthatod feliratkozóidat a márkáddal való kapcsolatuk következő lépése felé.

👍  Mit csinált jól a fenti példa?
A Chipotle az üdvözlő CTA-t arra használja, hogy arra ösztönözze a feliratkozókat, hogy adják hozzá a városukat a preferenciáikhoz, így még célzottabb e-maileket küldhetnek.
Az egyértelmű fő CTA mellett 3 mini CTA-t is tartalmaznak, amelyekkel megtekinthetik az étlapot, megtalálhatják az üzletet vagy rendelhetnek most.

👉 Tipp: Légy kreatív a CTA-szövegeddel. Az olyan általános mondatok, mint a “Vásárolj most” és a “Tudj meg többet” túlhasználtak és kiszámíthatóak. Közvetlenül a közönségedhez kell szólnod, ha azt akarod, hogy cselekedjenek.

20. Futtass A/B teszteket a stratégiád tökéletesítéséhez

Az üdvözlő e-mailek A/B tesztelése megváltoztathatja vállalkozásodat. Az e-mail két különböző verziójának teljesítményét összehasonlítva optimalizálhatja az üzenetküldést, az elrendezést és a cselekvésre való felhívásokat, hogy javítsa az elkötelezettséget és a konverziós arányt.

A/B teszteket mindenféle kampányban lefuttatásra kerültek, nem csak az üdvözlő e-maileknél. Ebben a példában azt tesztelték, hogy a hírlevelek elejére grafikákat illesszenek-e, vagy a sima szöveges e-mail a megfelelő megoldás.

Miután lefuttatták ezt az A/B tesztet, megtudták, hogy az elején képekkel ellátott hírlevelek sokkal magasabb kattintási arányt generáltak, mint a képek nélküliek.

Az A/B tesztelés olyan, mintha nyomozó lennél. Bizonyítékokat kell gyűjtened, elemezned kell, és hipotézist kell felállítanod arról, hogy mi működik és mi nem. És ha szerencsés vagy, talán még azt az ügyet is megoldod, hogy mi alkotja a tökéletes üdvözlő e-mail sorozatot.

👉 Tipp: Az A/B tesztelés maraton, nem sprint. Fontos, hogy egyszerre csak az üdvözlő e-mailed egy-egy elemét teszteld, például a tárgysorodat vagy a CTA-t. Így világos rálátást kapsz arra, hogy milyen változtatások befolyásolják közvetlenül az e-mail mérőszámait.

Ellenőrző lista: Mit tartalmazzon egy üdvözlő e-mail

A jó e-mailek ugyanabból az alapvető anatómiából állnak. Használd a legfontosabb tudnivalókat tartalmazó puskát, amikor saját üdvözlő e-mail sablonjaidat készíted, hogy minden üdvözlő e-mailednek meg legyen a szükséges struktúrája a sikerhez.

Szívélyes “üdvözlő” tárgysor

Személyre szabott üdvözlés

Rövid, szórakoztató vagy szellemes bevezető a márkádhoz.

Ajándék, kedvezmény vagy exkluzív ajánlat

Közvetlen utasítások a további teendőkre vonatkozóan, egyértelmű CTA-val.

forrás: mailerlite.com