Batmannek ott volt Robin. Ha magasabb megnyitási arányt szeretnél elérni az e-mail marketinged számára – akkor neked is megvan a saját párod!

A tárgysorok e-mail fejlécekkel rendelkeznek.

Az e-mail fejléc az első olyan szöveges sor, amely a tárgysor mellett jelenik meg a címzett postaládájában. Mobileszközökön az e-mail előfejléc szövege gyakran feltűnőbb, mint a tárgysor. A jó előcímek pedig bizonyítottan segítik a megnyitási arányok növelését!

Az emberek több időt töltenek online, mint valaha, ami azt jelenti, hogy a postaládák zsúfoltabbak, mint valaha. A te feliratkozóidnak meg kell válogatniuk, hogy mit nyitnak meg. Ezért adj nekik az e-mail előnézeti szövegében egy meggyőző okot arra, hogy megnyissák az e-maileket.

Vessünk egy pillantást az e-mail fejlécekre, és vizsgáljuk meg, hogyan kombinálhatod őket a tárgysorokkal, hogy a megnyitási arányok megfelelőek, az e-mail listád pedig boldog legyen.

Mi az az e-mail fejléc?

Az e-mail fejléc, más néven e-mail előnézeti szöveg, az a szövegsor, amely a bejövő üzenetek között látható, és amely rövid összefoglalót ad az e-mailről. Ezek a szövegrészletek a te e-mailedből vagy hírleveledből származnak, és a legtöbb mobileszközön, valamint az olyan webes e-mail klienseken, mint a Gmail és az Outlook, jelennek meg.

A képernyő e fontos része lehetőséget nyújt arra, hogy megossz egy előnézetet, és meggyőzd az olvasókat arról, hogy az e-mail tartalma releváns és értékes információkat tartalmaz. Beszéljünk arról, hogy ezek az előfejlécek hogyan segíthetnek abban, hogy olvasóidat több e-mail kampány megnyitására csábítsd.

Miért befolyásolják az e-mail fejlécek az e-mail megnyitási arányokat

A tárgysor és a fejléc szöveg az egyetlen olyan tartalom, amelyet garantáltan mindenki lát. Amit írsz, az határozza meg, hogy megnyitják-e a leveledet vagy sem.

A mai bejövő levelek kaotikus tömege között a márkák mind megpróbálnak kitűnni a tömegből. És annak ellenére, hogy feliratkoztak a hírleveledre, a feliratkozóknak naponta több tucat, sőt, akár több száz e-mail között kell átszűrniük, és másodpercek alatt eldönteniük, hogy a tiédet érdemes-e megnyitni.

Ilyen magas tét mellett mindent meg kell tenned, hogy emlékeztesd az embereket, miért érdemes elolvasniuk az e-mailjeidet. Az e-mail előcímek versenyelőnyhöz juttatnak. Kutatások szerint a MailerLite-ról küldött kampányok több mint 90%-a nem használ egyéni előfejlécet.

Ez azt jelenti, hogy lehetőséged van kitűnni a tömegből, és megmutatni az olvasóknak, hogy a te e-mailedet érdemes megnyitni.

Mi a legjobb hossza egy e-mail fejlécnek?

Ajánlatos 100-140 karakter körüli karakterhatárra törekedni. Ha az előfejléc szövege túl rövid, a szöveg átveszi a szöveget az e-mail szövegéből. Ezért jobb, ha 100 karakter fölött marad, hogy ez ne történjen meg.

Ha elolvasol 5 cikket az e-mail előfejlécekről, valószínűleg 5 különböző véleményt kapsz a tökéletes előnézeti szöveg hosszáról. Ennek egyik oka, hogy a karakterhossz az e-mail klienstől (Gmail, Outlook stb.) és az eszköztől (asztali számítógép, mobil, táblagép stb.) függ.

Ha rendelkezel olyan adatokkal, amelyek betekintést engednek abba, hogy a címzettek hol nézik meg a legtöbb e-mailt, akkor az előfejléc hosszát úgy állíthatod be, hogy az megfeleljen a feliratkozók többségének.

Ha nem tudod, akkor biztonságosabb, ha feltételezed, hogy olvasóid közül sokan mobileszközöket használnak az e-mailek előnézetére, mielőtt megnyitják azokat. Egyes tanulmányok szerint az e-mailek megnyitásának 70%-a mobileszközön történik. 

Ne feledd azt sem, hogy az e-mail tárgysorának hossza sok asztali verzióban meghatározhatja az előfejléc hosszát. A biztonság kedvéért tartsd a tárgysorokat az ajánlott 40-50 karakter alatt.

💡 Gyors tipp: Küldj egy teszt e-mailt magadnak, és nézd meg az eszközeiden, hogy lásd, hogyan jelenik meg az előfejléc.

6 e-mail fejléc bevált módszer, amely növeli a megnyitási arányt

A hatékony e-mail fejlécek ugyanazokat a legjobb gyakorlatokat követik, mint az e-mail tárgysorok írása, különösen a relevancia, a személyre szabás, valamint a tesztelés és az optimalizálás képessége terén.

Az első lépés az e-mail tartalmának alapos átvizsgálása, hogy feltárjuk a legérdekesebb vagy legfontosabb elemeket. Hogyan tudnád összefoglalni a tartalmadat kevesebb mint 200 karakterben (tárgysor + e-mail előtag)?

A tárgysorodnak és az előnézeti szövegednek pontosan tudnia kell az olvasónak, hogy mire számíthat. De az, hogy csak leíró legyen, nem lesz elég. A tárgysor + előfejléc kombinációjának is meggyőzőnek kell lennie.

Íme 7 módszer a meggyőző előcímek írására.

1. emeld ki az e-mail értéket kínáló ajánlatodat

Minden elküldött e-mailnek kell, hogy legyen célja. Egyes e-mailek különleges ajánlatokat hirdetnek vagy termékeket értékesítenek, míg mások híreket vagy tartalmakat osztanak meg. Mi az érték az olvasó számára?

Használd az előfejlécét arra, hogy közöld az e-mail legmeggyőzőbb előnyét. Adj okot az olvasóidnak a megnyitáshoz, kiemelve azt az 1 dolgot, ami az email létrehozására ösztönzött.

Mondd el a feliratkozóknak, hogy mi az előnye számukra, és nagyobb valószínűséggel fognak kattintani. 

2. Adjon hozzá egy cselekvésre való felhívást

Ha azt szeretnéd, hogy valaki megnyissa az e-mailedet, néha elég, ha egyszerűen, bátran megkérdezed. Adj hozzá egy egyértelmű cselekvésre való felhívást (CTA) az előfejléchez, és tudasd az emberekkel, hogy az e-mail megnyitása megéri az idejüket.

Ez azt jelenti, hogy túl kell lépni a tipikus CTA-n, mint például az “Olvasd el most” vagy a “Tudj meg többet”, és olyan szöveget kell alkotni, amely okot és utasítást is ad nekik.

Az alábbi e-mail például tudatja az olvasókkal, hogy a csatlakozással dupla jutalomban részesülnek.

3. Kösd össze a tárgysorodat és a fejlécet

Ahelyett, hogy 2 teljesen különálló szöveget írnál a tárgysorodhoz és az e-mail fejlécéhez, hozz létre egy meggyőzőbb történetet a kettő kombinálásával.

Mivel együtt jelennek meg, érdekes módokat találhatsz ki a tárgysor és az előfejléc együttműködésére. Feltehetsz egy kérdést, majd válaszolhatsz rá, vagy kezdhetsz egy mondatot a tárgysorral, és befejezheted az előfejlécben.

Ez a technika nagyon jól működhet. Tetszik ez az alábbi példa, ahol a tárgysor egy rejtélyes állítást mutat be, amelyet az e-mail fejlécében gyorsan megmagyaráznak.

4. Használj e-mail fejléceket a kíváncsiság felkeltéséhez

A szövegírók szeretik használni a pszichológiai kiváltó okokat, hogy cselekvésre ösztönözzék az olvasókat. Az egyik legnépszerűbb megközelítés a FOMO (fear of missing out – a kimaradástól való félelem) használata.

A FOMO használatával beépítheted a kíváncsiságot, vagy növelheted a sürgősség érzését, de nagyon fontos, hogy az e-mailed teljesítse a szövegben tett ígéretedet. A megtérülésnek meg kell felelnie az állításodnak. Ha nem így van, akkor fennáll annak a veszélye, hogy clickbait vagy “spammelős” előcímeket írsz.

Ez a Peet’s Coffee példája a FOMO-t használja, de nem túlzó. Az ajánlatuk releváns az elküldött e-mailhez képest.

5. Személyre szabhatod az e-mail fejlécét

Kétségtelen, hogy az e-mailek személyre szabása javítja az elkötelezettséget. Ha az olvasó lát valami ismerőset magáról, például a nevét, városát, születésnapját stb., sokkal nagyobb valószínűséggel nyitja meg az e-mailt.

Ugyanúgy személyre szabhatod az e-mail előcímeket, ahogyan a tárgysorokat vagy az e-mail szövegét is. Ha még nem alkalmaztál egyéni mezőket az e-mailek személyre szabásához, itt mindent megtudhatsz róluk.

Bár a címzett nevének használata a személyre szabás leggyakoribb módja, a legtöbb ember már elvárja ezt. A személyre szabást egy lépéssel tovább viheted, ha több információt is megadsz a címzettről. Az alábbi e-mail-előfejléc példa a címzett nevének és egy konkrét eseménynek a kombinációját használja, amelyről lemaradt.

6. Használj (de ne használd túl) emojikat.

Tagadhatatlan, hogy az emojik megragadják a tekintetet, és egy kicsit szórakoztatóbbá teszik az olvasást. Ezek a színes grafikák segíthetnek abban is, hogy az e-mailed “felbukkanjon” a zsúfolt postaládában.

Az emberek szeretik az emojikat, de mi a helyzet az üzleti életben? Bár fontos, hogy megfelelő képeket használjunk egy üzleti e-mailben, a tanulmányok szerint az emberek 78%-a egyetért azzal, hogy az emojik használata szimpatikusabbá teszi az embert.

Hogyan adjunk előfejléc szöveget egy e-mailhez?

Az előfejléc szövegét a drag & drop szerkesztővel tudod hozzáadni vagy szerkeszteni, ha új e-mailt hozol létre, vagy egy jelenlegi e-mailben a szerkesztési módba navigálsz. Ha az e-mailed tetején lévő blokkra kattintasz, könnyedén hozzáadhatod vagy szerkesztheted az előfejléc szövegét – nincs szükség HTML- vagy kódolási ismeretekre.

Lehetősége van arra is, hogy az előfejléc szövegét beépítsd a tényleges e-mailbe, vagy úgy is dönthetsz, hogy csak a bejövő levelek előnézeti részén jelenjen meg. A második lehetőség esetén az olvasók látni fogják a szöveget a bejövő üzenetek között, de az nem jelenik meg sehol az e-mail szövegében.

Egy utolsó gondolat az e-mail fejlécekről

Az e-mail előfejlécek jelenleg egy kihasználatlan eszköz, amely valóban segíthet abban, hogy több levelet nyissanak meg! Ha a legtöbb ember nem használ előfejlécet, akkor neked lehetőséged van arra, hogy áttörj a postaládák zsúfoltságán.

Használd a tárgysorokat és az előfejléceket arra, hogy több kontextust adj arról, hogy miért kell megnyitni az e-mailt.

forrás: mailerlite.com